Coalitie Samenleving

CU Campagne _ Ede - Coalitie Samenleving  - Opus56fotografie.nl -131 - 3325 -_

Zorg voor elkaar verrijkt je leven en relaties. De mooie momenten beleef je samen. Wanneer het leven tegenzit, sta je elkaar bij. Een goed leven is een leven in verbondenheid. Dorpen, wijken, families, vriendengroepen, vrijwilligersnetwerken zijn op die manier kleine zorgzame gemeenschappen. Nederland is krachtig wanneer die zorgzaamheid er is. Wanneer ons land een zorgzame gemeenschap is.

Te lang hebben we in die onderlinge zorg vooral professionals centraal gezet. Met als gevolg: weliswaar goede zorg van hoge kwaliteit, maar ook: onhoudbare zorgkosten, relaties die te vaak op afstand staan, grote tekorten op de arbeidsmarkt en dat terwijl ons land nog staat voor de grootste vergrijzingsgolf uit haar geschiedenis.

De zorg gaan we daarom weer met de héle samenleving doen. Veel mensen willen ook voor elkaar zorgen, maar voelen dat dit onder druk staat. Wij, als organisaties uit alle hoeken van de maatschappij, vragen aan jou om mee te doen aan een zorgzaam Nederland. Waar je voor je familie of vrienden zorgt als mantelzorger en vrijwilliger, waar nodig ondersteund door deskundige zorgmedewerkers. En je staat niet alleen. Dorpen, wijken, families en vrijwilligersorganisaties in ons land zijn krachtig en vitaal in het omzien naar elkaar, zeker als het leven kwetsbaar is vanwege eenzaamheid, gebrek aan gezondheid of financiële problemen.

Download hier de voorstellen van de Coalitie Samenleving

Dit initiatief steunen? Meld jouw organisatie hier aan